Nieuws 2016

Belgische Hengstenkeuring een grandioos succes voor Stal Beauvoorde

 

 

Traditiegetrouw start het nieuwe fokkerij-seizoen in België met de jaarlijkse Hengstenkeuring in oud Heverlee. Op 13 feb. trokken we dan ook met 8 hengsten richting de ruiterschool voor het eerste grote evenement van het jaar op vaderlandse bodem. Onder massale publiek belangstelling stelden de drie recent uit Oostenrijk geïmporteerde 3-jarigen (Liz. Alvermann, Liz. Wonderland en Liz. Maximus) zich aan de jury voor. Ondanks het feit dat ze nog maar net bekomen waren van de lange reis richting België showden de hengsten zich met veel overtuiging. Ze werden dan ook alle drie vlot goedgekeurd en wekken hoge verwachtingen voor de nabije toekomst.

 

Bij de 5 en 6 jarige hengsten werd Liz. Steuermann opnieuw met brio aan de kop geplaatst en met een 1.A premie beloond. Liz. Woodland was onze vertegenwoordiger bij de 6,7 en 8 jarigen en ook hij kon de prima conditielijn die hij in Nederland voor enkele weken al etaleerde met succes doortrekken en de koppositie in de wacht slepen, wat resulteerde in een schitterende 1.A premie en net als Steuermann overigens een ticket voor de kampioenschapsfinale. Bij de 10 jaar en oudere hengsten presenteerden we de zopas uit Oostenrijk gehaalde tophengst Liz. Stolzalm. Deze talentvolle Liz. Straden –zoon hoefde voor zijn stalgenoten niet onder te doen en werd tot winnaar van de rubriek gekroond en van een 1A premie voorzien. Vermeldenswaard is ook dat de beide door ons klaargemaakt hengsten van collega’s door de jury werden geapprecieerd en eveneens met een 1A premie huiswaarts konden keren.

 

De dagapotheose zorgde met de toekenning van de nationale titels voor de nodige spanning. 5 hengsten streden om de hoogste eer waarvan na enkele eliminiatierondes zich Liz. Woodland en Liz. Steuermann voor de jury mochten opstellen voor het verdict. De in topvorm verkerende Liz. Woodland werd finaal tot NATIONAAL KAMPIOEN 2016 gekozen wat maakte dat Liz. Steuermann zich voor de tweede keer in zoveel jaar tot NATIONAAL RESERVE KAMPIOEN zag gekroond worden.

 

Een ronduit schitterend einde van een zeer geslaagde keuringsdag voor de Stal Beauvoorde hengsten zeg maar en een resultaat waar we met z’n allen erg trots op kunnen zijn. We houden er aan nogmaals alle helpers, klanten en enthousiaste toeschouwers te bedanken voor hun morele en verbale steun en hopen uiteraard u allen talrijk te mogen verwelkomen tijdens het komende dekseizoen!!

 

Goede start van 2016 voor Stal Beauvoorde!

 

 

Traditiegetrouw reizen we de laatste jaren eind Januari naar de Nieuwe Heuvel te Lunteren (NL) af voor de KVTH Hengstenkeuring.

 

Dit jaar hadden we de hengsten Liz. Steuermann en Liz. Woodland hiervoor opgegeven!

Beide hengsten wonnen hun reeks en werden met een mooie eerste premie bekroond, wat hen meteen een ticket opleverde voor de kampioenschapsfinale!

 

Wat volgende was een spannende strijd tussen 8 hengsten die zich binnen de top 2 van hun leeftijdscategorie hadden weten te plaatsen.

 

De jury zat blijkbaar goed op één lijn waardoor er al snel een omvangrijke eliminatie volgde! De reekswinnaar bij de 5-jarigen won uiteindelijk de toch nog spannende strijd en onze Liz. Woodland werd knap reserve kampioen!!

 

De jury benadrukte in haar proclamatie nogmaals de kwaliteiten van beide hengsten en op de tonen van het Wilhelmus werden de prijzen uitgereikt.

 

Tevreden keerden we huiswaarts en nu is het aftellen naar de Nationale Hengstenkeuring in Oud-Heverlee op 13 Februari!!

 

(Foto: Liz. Woodland 431/T gemaakt door L. Van den Bulck)

Stal Beauvoorde

Haflingerhengstenhouderij