Nieuws

Hengstenkeuringen 2017

wederom een verpletterend succes voor de hengsten van Stal Beauvoorde!!

 

 

NEDERLAND

 

Op de laatste zaterdag van januari start met de Nederlandse KVTH hengstenkeuring het show seizoen van de Haflinger hengsten pas echt. Zoals gebruikelijk de laatste jaren waren een aantal van onze hengsten ook hier weer present. Met name Liz. Woodland en Liz. Steuermann imponeerden de jury en het talrijk opgekomen publiek, en wisten beide hun categorie te winnen. Woodland zette in de late namiddag de kroon op het werk door ook nog eens KAMPIOEN te worden. Woodland maakte afgelopen jaar al grote indruk in Nederland met zijn eerste jaargang veulens, die diverse overwinningen wisten te behalen en daarenboven leverde hij ook het Nationaal Reserve kampioen Hengstveulen. Steuermann is na drie jaar dekactiviteiten uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het KVTH en lost de hoge verwachtingen telkens weer met gemak in .We danken de Nederlandse organisatie die elk jaar weer een schitterende sfeer weet te creëren en van de hengstenkeuring een waar fokkerij hoogtepunt maak !

 

 

BELGIE

 

Nauwelijks 2 weken na Nederland staat de Belgische hengstenkeuring op het programma. Plaats van afspraak is traditiegetrouw de Ruiterschool in Oud-heverlee , waar dit jaar beduidend meer publiek de weg naartoe wist te vinden dan de voorgaande jaren en dat stemt iedere rechtgeaarde haflingerliefhebber uiteraard zeer gelukkig!

 

De hengsten van Stal Beauvoorde imponeerden gedurende de hele keuring. De nieuwe Oostenrijkse imports Liz. Stellan en Liz. Wales toonden zich optimaal en showden met gemak hun uitstekende bewegingen, met voor beide een welverdiende 1.A premie als resultaat. Onze andere hengsten zoals Liz. Maximus, LIz. Woodland en Liz.Steuermann wisten op overtuigende wijze hun respectievelijke leeftijdsrubriek te winnen en de recent uit oostenrijk geïmporteerde Tophengst Liz. Almquell deed dat ook met een sprekend gemak bij de hengsten van 10 jaar en ouder, wat vanuit het publiek spontaan applaus ontlokte . Alle hengsten werden met een 1.A premie bekroond. Tijdens de kampioenskeuring waarvoor Liz. Almquell niet in aanmerking kwam omdat hij pas voor de eerste keer in België werd getoond, bleven zowel liz. Woodland als LIz. Steuermann tot de laatste drie meelopen. Enigszins verrassend eindigde Liz. Steuermann dit keer derde op tal, en werd Liz. Woodland voor het tweede jaar op rij tot NATIONAAL KAMPIOEN gekroond. Deze unieke prestatie deed zijn voormalig stalgenoot Liz. Neustar hem voor, maar het blijft een huzarenstukje om in het zelfde jaar zowel in Nederland als in België de KAMPIOEN titel te behalen met dezelfde hengst. Woodland is dan ook niet zomaar een kampioen. Het is een prachtig gemodelleerde hengst met zoveel charisma en uitstraling dat hij telkens de aandacht naar zich toe trekt. Dat hij bovendien nog fantastisch fokt geeft vanzelfsprekend een absolute meerwaarde aan deze tweede landstitel.

 

 

Stal Beauvoorde

Haflingerhengstenhouderij